27 juli, 2020 2 min lesetid

FDA har svart på tiltale og forbyr nå Puff Bar sine disposables - engangs e sigaretter. 

Vi skrev om Puff Bar og hullet i regulativene i USA i vår blogg Engangs vaper blir tvunget ut av markedet i USA. Nå har FDA gjort alvor av det. 

Puff Bar har svart med å trekke produktene fra markedet. Spørsmålet er om de blir borte fra markedet i USA, eller bare gjenoppstår i ny utkledning. Flere kinesiske fabrikker masse-produserer denne type produkter, som også blir tilbudt på kinesiske og Internasjonale nettsider.   

Du kan lese brevet fra FDA til Cool Clouds Distribution, som antas å være selskapet bak distribusjonen av Puff Bar i USA, her. 

Å forby disposables er bra for miljøet, da engangs e sigaretter som skal kastes etter bruk, med tom tank og batteri og det hele representerer en fremtidig stor miljøbelastning. 

Nordic Light tar miljøansvar gjennom produkter av høy kvalitet og et resirkulerings program for våde e pods. Les mer om The Green Light Movement. 

Tobakk sneiper er en miljøversting, og står for over 750.000 tonn plastavfall hvert år.

Når forbrukerne velger alternativer som er bedre for helsen og for lommeboken, er det viktig at leverandørene tar ansvar og tilbyr produkter som også er bedre for naturen vår. 

FDA som ikke innførte regulativer som WHO oppfordret til, og EU tok tak i, jager nå aktører som bryter med de nye regulativene, om bl.a. å registrere produktene. 

FDA mente at bransjen kunne regulere seg selv, og derfor tok de ikke tak i regulativene, før det gikk galt i USA, i fjor høst, med EVALI episoden. Etter denne episoden, der kriminelle solgte falske JUUL pods på gaten, tilført e-vitamin syre, som ødela lungene på brukerne, tok FDA tak. 

Som vi skrev i bloggen Engangs vaper blir tvunget ut av markedet i USA, så har Puff Bar og andre disposable brands vokst raskt i USA, da man trodde FDA's nye regulativ ikke omfattet disposables. 

Dette er nå tilbakevist av FDA, derav forbudet.  

Det var kun diposables som allerede var på markedet da regulativene ble innført i Januar i år, som ikke var omfattet av loven. Puff Bar og de fleste andre disposables som har tatt USA med storm i år, er lansert etter Januar, og Puff Bar har derfor nå blitt forbudt. 

Puff Bar har altså trukket produktet fra markedet inntil videre. 

Mye av det som skjer i USA, kommer også til Europa og Norge, vi er derfor opptatt av å følge dette markedet, og gi deg oppdateringer på utviklingen.

Hold deg oppdatert, ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev, nederst til høyre på denne siden.