29 februar, 2020 2 min lesetid

Midt i det politiske spillet om e sigaretter i USA, åpner det største sykehuset i Devon, for damping. 

Til tross for heksejakten som pågår mot e sigaretter i USA, ledet an av FDA og sentrale politikere, delvis sponset og sterkt påvirket av lobbyister fra de store industriene som kjemper en desperat kamp om å beholde inntektene fra tobakk og tobakkskader i sine bøker. Så åpner sykehus i USA for bruk av e sigaretter. 

 

Devon's største hospital forbød røyking i 2016, men åpner nå for e sigaretter. 

Bilde: BBC News

Derriford Hospital i Devon, USA åpner for e sigaretter etter at Public Health England (PHE) gang på gang har konkludert med at e sigaretter er 95% mindre skadelig enn tobakksrøyking. 

 

Planen er at hospitalet skal være "Tobacco-free", fremfor "Smoke-free". 

De planlegger til og med å åpne for å dele ut e sigaretter, for å hjelpe pasienter og pårørende som røyker. 

Det er uteområdene på hospitalet som nå blir "vaping-friendly". 

 

Skilt som dette, vil indikere hvor det er forbudt å røyke, og hvor det er lovlig å vape. 

Professor John Newton, direktør for helseforbedring ved PHE, sa: "Det er ingen situasjon der det ville være bedre for helsen din å fortsette å røyke, istedenfor å skifte helt til vaping"

"Jo tidligere du slutter å røyke fullstendig, jo bedre"

"Vi er klar over risikoen, og Storbritannia har tatt en nøye tilnærming for å maksimere mulighetene som e-sigaretter gir for å hjelpe til med å få flere til å slutte å røyke".

Du kan lese artikkelen fra BBC News, her. 

PHE har lenge kjempet for e-sigaretten og den skadereduksjon den representerer. Respekt til PHE for å stå imot kanskje verdens sterkeste industriers lobbyister. 

Vi tar av oss hatten for styret i Derriford Hospital i Devon, som åpner opp for e-sigaretter og står imot de sterke kreftene som nå forsøker å sverte e-sigarettene i USA.