May 19, 2020 1 min read

Rona Ambrose, tidligere helseminister i Canada, går inn i styret i e sigarett produsenten JUUL. 

I sin tid som helseminister i Canada, gikk Ambrose ut og advarte Canadiere mot å bruke e sigaretter inntil det forelå mer forskning. Dette var i 2014, nå i 2020 tiltrer hun et styreverv i e sigarett giganten JUUL. 

Dette kan virke litt dobbeltmoralsk, men vi mener det er viktig å få inn gode hoder i e sigarett industrien, og spesielt mennesker med utdanning innen helse eller/ også personer som har innehatt viktige lederposter i samfunnet. 

Dette vil bidra til å gi bransjen mer tyngde i forhold til forbrukerne, og ikke minst i forhold til media og politikk. 

Ambrose var med på å introdusere regulativer for å bekjempe markedsføringen av smaks tilsatte tobakkvarer som appellerer til ungdom, samt avgifter på sigaretter. 

Nå går hun inn i styret i e sigarett giganten JUUL for å bidra til at industrien og myndighetene kan samarbeide for å bekjempe problemet med bruk blant ungdom. Nøyaktig det problemet JUUL er kritisert for å ha igangsatt, ved å markedsføre deres e sigarett mot ungdom. 

"Røyking er fortsatt den ledende årsaken til forebyggbar død i verden, og å støtte potensialet for skadereduksjon for voksne røykere er et viktig mål for enkeltpersoner og helsesystemer." Sa Ambrose i en epost uttalelse, ifølge CBC News. 

Bilde i artikkelen er fra CBC News. 

Du kan lese hele artikkelen på CBC News, her.