June 17, 2019 3 min read

The Guardian viser til en undersøkelse fra anerkjente forskningsmiljøet i Cardiff University, i England. Som viser at e sigaretter ikke fører til røyking av tobakk.

Som et resultat, minsker argument verktøykassen til motstanderne av e sigaretter. Som i stor grad lener seg på frykten for det ukjente.

Fordi de fleste argumentene har blitt tilbakevist gjentatte ganger gjennom studier fra f.eks PHE, Public Health England. Som har vist at e sigaretter er 95% bedre enn tobakk og et effektivt røykesluttprodukt. Se studien fra 2018 her: PHE.

PHE konkluderer også med at det er under 5% av e sigarett brukerne som tidligere ikke har brukt tobakk sigaretter. Derfor er det lov til å anta at disse ville ha startet med tobakk sigaretter, om ikke e sigaretter var på markedet.

 

Argumentene minsker i antall og styrke!

Det er nå stort sett bare to argumenter motstanderne klamrer seg til i kampen mot e sigaretter. Nemlig mangel på langtidsstudier og frykten for at e sigaretter skal føre til røyking av tobakk.

Studien, publisert i tidsskriftet Tobacco Control, som omfattet nesten 250.000 unge mennesker. Tilbakeviser altså ett av de gjenstående halmstråene, på denne måten:

 

E sigaretter normaliserer ikke røyking blant unge!

Vi har tidligere skrevet her i bloggen at e sigaretter har vært forsket på i mer enn 10 år. Så langt, viser altså resultatene at e sigaretter er 95% bedre enn tobakk, og et effektivt røykesluttprodukt.

 

Positivt med motstand!

Det er positivt at det er forskjellige meninger rundt e-sigaretter. 
Fordi det gir e-sigaretter den oppmerksomhet det fortjener. Og, så legger det til rette for mer forskning. Dog er det et faktum motstanderne ser ut til å glemme.

Tobakk sigaretter dreper over 7 millioner mennesker hvert eneste år. Omtrent 10% av disse er passive røykere (blant dem også barn).

Bare i Norge dør det 6.000 mennesker hvert år, pga tobakks røyking. De sosioøkonomiske kostnadene relatert til tobakksrøyking er på svimlende 80 milliarder kroner hvert eneste år. Dette i Norge alene.

 

Det dør 6.000 personer i Norge, hvert år!

La oss for all del kreve flere års forskning før vi tilbyr røykerne en reel mulighet til å slutte å røyke og langsomt ta sitt eget og andres liv.

Faktum er at Tobakk dreper!

Nikotin dreper ikke – det er også et faktum!

 

Ungdom eksperimenterer!

Ungdom eksperimenterer! Og Ja, det er en del ungdom som eksperimenterer også med e sigaretter. Men, regelmessig bruk av e sigaretter blant unge er sjelden, ifølge rapporten. Videre sier også rapporten at tobakksrøyking blant unge fortsatt går ned.

Simon Clark, leder av røyker-gruppen Forest, sa: “Studien viser at det ikke er noe å frykte for veksten i bruk av e-sigaretter. “Resultatene støtter vårt syn på at regjeringen skal begrense restriksjoner på reklame for e-sigaretter. Det er også tid for lokale myndigheter å lede som eksempel og heve restriksjoner på bruk av e-sigaretter på arbeidsplassen og andre offentlige områder”.

 

Å forvise e-sigarett brukerne til samme steder som røykerne kan begrense overgangen fra tobakks sigaretter det langt mindre skadelige e-sigaretter!

 

Hallo, norske politikere. Sover dere i timen?

Kanskje på tide at politikerne våkner og får gjennomført forskriftene, slik at e sigaretter blir lovlig i Norge. Loven ble satt i desember 2016. Det er betimelig i april 2019, å stille spørsmål om hvem som har en agenda og hvilken som ligger bak å forsinke gjennomføringen av forskriftene i over 2 år.

 

Hvordan bidrar Norske helsemyndigheter?

I de mer enn to årene Helsedepartementet har somlet bort, har ytterligere 12.000 mennesker i Norge mistet livet. Men, vi sier ikke at alle disse livene ville vært spart, det var nok for sent for mange av disse. Men for de som fremdeles kan redde livet ved å stumpe røyken, representerer e sigaretten det beste alternativet.

Har du spørsmål vedrørende e sigaretter, ta gjerne kontakt med oss i Nordic Light, på info@nordiclight.net.

Vi har mer enn 10 års erfaring på området.