April 28, 2020 1 min read

Forskere fra Nederland har testet ut Vostesyl som skal ha klart å drepe Corona virus. 

Ingrediensene i Vostesyl er visstnok et kjent produkt i kampen mot virus, og har i følge forskerne historie tilbake til 1944, hvor Standford University i USA skal ha anbefalt det. 

Forskerne fra Vossensteyn Biochemicals i Nederland skal ha blandet Vostesyl i e juice, fordi de mener at det lettere taes opp i kroppen og da spesielt lungene, enn ved inntak i annen form, så som i pille eller injeksjon. 

Vi skal holde med dem i at medisin kan komme raskere til lungene via inhalering, og at e sigaretter er et utmerket instrument til inhalering. 

Men hva er egentlig Vostesyl? 

Vel søk i Google oppgir ikke noen treff, annet enn det som er skrevet om denne nyheten. Men Vostesyl er også mest sannsynlig forsker teamets navn på det endelige produkt, og sier således lite eller ingenting om selve virkestoffet. 

Videre hevder de at Vostesyl i e juice nå er klart til å testes. 

Mogelijk Zoetermeers er forskeren som skal ha funnet linken, og videre sier han: 

Etter at virkestoffet var introdusert i lungene, falt infeksjonsverdiene i øvre luftveier fra 100 til 20% på så lite som en time, og til og med til 4% i nedre luftveier. 

Videre sier han at de har overlevert dataene til lungelege, for videre evaluering, som oppsummerte dataene i en rapport. Sammen konkluderte de at dataene er interessante nok til å igangsette videre grunnleggende og klinisk forskning. 

Høres dette ut som Fake News? 

Ja, det gjør det. Men vi skal ikke utelukke noe i disse tider, når man fremdeles vet såpass lite om COVID-19.