August 19, 2022 2 min read

Dette kommer ikke som noen overraskelse, da det dør 8 millioner mennesker hvert eneste år av røyking. Men det der det mange som ikke vet. 

Her kan du gå inn og lese mer om dette, på WHO.

Philip Morris, et av verdens største tobakk selskaper, som bl.a. produserer og selger Marlboro, sier at de har som mål å slutte å selge tobakksigaretter om 10 år. Skriver Vejpkollen i en artikkel fra 2021. 

Dette av helsemessige årsaker. PMI har naturligvis alternativer, som f.eks e-sigaretter og snus, så de vil ikke gå tom for salgsvarer. De ser at etterspørselen etter mindre skadelige produkter er økende, og at dette er en folkebevegelse som ikke lar seg stoppe. 

Dessverre er de skadereduserende produktene like strengt regulert som tobakksigaretter. Så her må politikerne våkne. Ikke minst i Norge, hvor nye nikotinprodukter fremdeles er forbudt. 

Videre skriver Vejpkollen: 

Att Philip Morris aktivt uppmanar brittiska politiker att förbjuda cigaretter kommer inte helt oväntat. Brittiska myndigheter har sedan sedan 10 år tillbaka arbetat mer aktivt för att minska rökningen i landet. Utökade rökförbud, krav på neutrala förpackningar, förbud mot marknadsföring och sluta-röka-kampanjer har stått i fokus för insatserna. Rökningen minskar i takt med att rökare byter till mindre skadliga nikotinprodukter, enligt Brittiska studier. 

Det skjer da i et hvert fall noe.

Nå er det jo forbrukerne som driver dette markedet, med sin etterspørsel etter skadereduserende produkter, og ikke tobakksindustrien, men det er veldig merkelig at det er tobakksindustrien som må ta initiativet til å opplyse om skadereduserende produkter på grunn av at politikerne har hodet under armen, og armen i bind. Her representert av ignoranten Høie (som heldigvis ikke bekler den rollen lenger, men som satte seg som sitt livsverk å vanskeliggjøre tilgangen til skadereduserende produkter). 

Du kan lese hele artikkelen i Vejpkollen her.