FAQ

Nei, Våre e sigaretter inneholder ikke tobakk – kun ren Nordic Light® e Juice.

Ja Nordic Light® tilbyr påfyll som inneholder nikotin, og du kan også få nikotinfrie påfyll dersom du ønsker det. Emballasjen er tydelig markert med nikotinstyrken.

En e sigarett eller vape, er en elektronisk enhet som omdanner smaksatt e-væske (e juice) til damp. Når du tar en puff fra en Nordic Light® vape, aktiveres batteriet automatisk og varmer opp spolen, som igjen varmer opp den smaksatte e juicen. E juicen omdannes til damp når du trekker inn, og fordamper når du blåser ut.

Tradisjonelle (tobakk) sigaretter inneholder tobakk, og er en vesentlig trussel mot din helse. Vape eller e sigaretter inneholder ikke tobakk, kun nikotin og godkjente tilsetningsstoffer. E sigaretter er 95% mindre skadelig enn vanlige sigaretter – Public Health England – februar 2018

Nikotin er et avhengighetsskapende stoff og er grunnen til at røykere fortsetter å røyke. Nikotin i seg selv forårsaker ikke kreft eller død. For de fleste røykere kan også nikotin være deres vei ut at tobakkavhengigheten. Vaping utgjør kun en brøkdel av risikoen mot vanlig røyk – Public Health England – mars 2018

Nordic Light® e Juice består av; farmasøytisk kvalitet nikotin, blandet med FDA og EU-godkjente tilsetningsstoffer for smak, propylenglykol (PG) E 1520 og vegetabilsk glyserin (VG) E 422. PG og VG brukes til å distribuere og balansere nikotin og smakstilsetninger i e Juice. Propylenglykol lager damp eller fuktighet og er klassifisert som GRAS (Generally Recognised As Safe) av FDA (Food and Drug Administration i USA) og brukes altså i mat, medisin, og til å lage spesialeffekter i filmer og teatre og i røykmaskiner på nattklubber siden 80-tallet. Propylenglykol er en organisk forbindelse, med lav viskositet og evne til å absorbere smaker. Høyt nivå av PG i e Juice, skaper en konsentrert smak. Vegetabilsk glyserin er som navnet antyder en organisk forbindelse avledet fra planter, med høy viskositet, noe som gjør e Juice tykkere i konsistens. Høyt VG-nivå, gir en rundere og søtere smak og produserer en tykkere vape-sky. Alle ingrediensene er oppført på produktemballasjen og brukerhåndboken. Vår e Juice er produsert i EU, i henhold til EUs TPD-regelverk og vår etiske standard, etter vår norske opprinnelse og arv.

Noen ganger legger vi til komponenter som fremmer e Juicen, som krem, is mynte og nikotinsalt. Vær trygg på at vi bare bruker tilsetningsstoffer av høy kvalitet i e Juicen. Vi bruker ikke; Acetoin, acetylpropionyl, diacetyl, dietylenglykol, etylenglykol.

Nikotinsalter er et tilsetningsstoff som hjelper nikotinet til å komme raskere inn i blodet, og etterligner nikotinkicket du får fra en tradisjonell sigarett. Det gir en intens og øyeblikkelig vaping-opplevelse og tilfredshet.

Alle over lovlig alder kan bruke Nordic Light® vape. Nordic Light® vapes kan brukes med e Juice som inneholder nikotin eller er nikotinfri. Nikotin er et svært avhenighetsskapende stoff. e-sigaretter skal ikke brukes av gravide eller ammende kvinner, personer som lider av diabetes-, hjerte- /kardiovaskulære sykdommer eller luftveissykdommer, personer som bruker antidepressiva, eller astmamedisiner, allergikere med reaksjoner på noen av ingrediensene eller personer under lovlig alder, eller ikke-røykere.

E-sigaretter skal ikke brukes av gravide eller ammende kvinner, personer som lider av diabetes-, hjerte- / kardiovaskulære sykdommer eller luftveissykdommer, personer som bruker antidepressiva, eller astmamedisiner, allergikere med reaksjoner på noen av ingrediensene eller personer under lovlig alder, eller ikke-røykere.

Kontakt helsepersonell hvis du er i tvil. Nordic Light® vapes kan brukes med e Juice som inneholder nikotin, og uten nikotin. Nikotin er et svært vanedannende stoff. e-sigaretter skal ikke brukes av gravide eller ammende kvinner, personer som lider av diabetes-, hjerte- / kardiovaskulære sykdommer eller luftveissykdommer, personer som bruker antidepressiva, eller astmamedisiner, allergikere med reaksjoner på noen av ingrediensene eller personer under lovlig alder, eller ikke-røykere. Bruk av e-sigaretter kan føre til blekhet, søvnighet, svimmelhet, kvalme, magesmerter, diaré, hodepine, redusere effektiviteten i luftveiene, høyt blodtrykk, økt hjertefrekvens, allergiske reaksjoner, balanse / hørsel / syn / psykiske forstyrrelser. Direkte svelging kan være giftig. Hvis du har noen bivirkninger på grunn av bruken av dette produktet, må du slutte å bruke det umiddelbart og søke medisinsk hjelp. Ta med originalpakken og brukerhåndboken.

Ved svelging, skyll straks munnen grundig og søk medisinsk hjelp. Ha brukerhåndboken for hånden.

Hvis du får e Juice i øynene, skyll straks øynene grundig. Kontakt lege om nødvendig og ha brukerhåndboken tilgjengelig.

Vask huden med såpe og skyll grundig. Kontakt lege om nødvendig og ha brukerhåndboken tilgjengelig.

Det er forskjellige regelverk på forskjellige områder. Følg lokale forskrifter.

Du kan kjøpe våre produkter i vår nettbutikk og hos våre forhandlere. Våre forhandlere finner du under fanen «finn utslag» på vår nettbutikk, eller du kan handle online nå, på www.nordiclight.net

Du kan enkelt skanne QR-koden på NO3-pakken og registrere deg derfra, eller du kan aktivere garantien din her.

Et «Dry Puff», er et begrep som brukes i e sigarettindustrien for å beskrive en brent spole. En brent spole vil bare skje hvis du overoppheter batteriet eller «puffer» på e sigaretten når den er tom for e juice. Du får ikke Dry Puffs av den smarte Nordic Light® No3. Smart No3 vil slå av batteriet hvis det blir overopphetet, eller hvis du går tom for e Juice i e Poden.

The Nordic Light® No3, is a smart and intuitive vape, with sleak and iconic design. Made for the active and conscious vaper, and for smokers who wants to go beyond tobacco.

Nordic Light® No3 er en smart og intuitiv vape, med et slankt og ikonisk design. Laget for den aktive og bevisste vaper, og for røykere som ønsker å gå vekk fra tobakk.

Nordic Light er anerkjent for god kvalitet i alle aspekter av vår virksomhet. Nordic Light® No3 er en smart og intuitiv vape, med slankt og ikonisk design. Den smarte brikken er sikret mot «dry puffs» og overoppheting av batteriet, noe som gjør dampingen trygg. Vår e Juice er produsert i EU, i henhold til EU TPD, farmasøytiske og Nordic Light® standarder. Våre nikotin e Pods inneholder nikotinsalt som gir en umiddelbar og tilfredsstillende levering av nikotin. No3 produserer mer damp enn andre e Pod, e sigaretter, og er utstyrt med Nordic Light Anti Drip Technology (ADT), for å forhindre lekkasje og spit-back (Spit back er et bransjeutrykk for e Juice som treffer spolen og spytter den i munnen din).

Nordic Light® No3 er enkel og intuitiv å bruke. Når du har din Nordic Light No3 og din foretrukne smaksatte Nordic Light® No3 ePod (selges separat) i hånden, er det bare å åpne eskene, Ta ut gjenstandene fra eskene og følge trinnene nedenfor: Fjern gummihettene fra toppen og bunnen av ePod, Sett ePod inn i No3-batteriet, til det klikker ned, No3 er nå aktivert og klar til bruk Ingen knapp for å trykke - bare pust og nyt! Når du begynner å bruke No3, tar du noen puffer for å suge spolen i eJuice, da dette vil forberede No3 for å gi deg den tilfredsstillende vaping-opplevelsen som Nordic Light er anerkjent for.

Hvitt lys mens damping betyr at alt er ok. Bare pust på og kos deg! Blinkende lys under damping: Hvis batteriet er overopphetet, slås det av for din sikkerhet. La det avkjøles. Sjekk e Pod - hvis e Pod er tom - må du bytte e Pod. Lad batteriet Ikke noe lys - batteriet har gått i hvilemodus. Du aktiverer det ved å puste. Hvis du har sjekket over og problemet fortsetter, kan du kontakte oss på vår Chat-tjeneste, eller sende oss en e-post på: support@nordiclight.net Du er også velkommen til å kontakte oss på telefon: 00 47 916 07 777. Vår support telefonen er åpen på kontortid: 09:00 - 17:00 på hverdager og mellom 10:00 og 15:00 i helgene.

En e Pod er en kapsel som inneholder e Juice, samt munnstykket og spolen, spesielt utviklet for Nordic Light®-enheter. Det smarte e Pod-konseptet gjør det enkelt og intuitivt, det eneste du trenger å gjøre er å bytte e Pod når den er tom, og lade opp batteriet. Ingen knapp, ingen skift av spoler, ingen søl - bare ta et drag, så er du klar.

Nordic Light® tilbyr en rekke smaker og styrke, og vil også utvide vår styrke og smak i fremtiden. Tilgjengelige smaker for Nordic Light® No3 er: Tobakk i 0 mg og 20 mg mentol i 0 mg og 20 mg Jordbær i 0 mg og 20 mg Blåbær i 0 mg og 12 mg

Nordic Light® No3 er utstyrt med to små vinduer på hver side. Dette er for enkel kontroll av e Juice-nivået. Hvis du er i tvil, kan du trekke ut ePod fra batteriet for å sjekke e Juice-nivået ditt. Når den er tom, er det bare å bytte ut med en ny ePod. Følg lokale forskrifter angående avhending av ePods. Du kan også lagre dine tomme ePods og bestille en gratis returkonvolutt på nettstedet vårt. Sjekk ut vårt Green Movement-konsept her.

Nei. EPod er et lukket podkonsept, spesielt utviklet for en perfekt balanse mellom e Juice-smak og styrke. Ikke prøv å fylle på ePod, da det kan skade både ePod og batteriet og gjøre garantien ugyldig.

Ikke bruk ePods hvis forseglingen på ePod-esken er ødelagt, eller hvis gummihettene på begge sider av ePod mangler, eller hvis ePod lekker e Juice.

Nei. Nordic Light® No3 og Nordic Light® No3 ePod er spesielt utviklet for en perfekt balanse og en trygg dampopplevelse.

Oppbevares i normal temperatur, borte fra solen og fra varme eller kalde omgivelser. Oppbevares utilgjengelig for barn og dyr.

Når du kjøper en Nordic Light® vape, er batteriet delvis ladet, slik at du kan begynne å dampe med en gang. Vi anbefaler imidlertid å lade opp batteriet før du bruker det, da det gir deg den beste opplevelsen. Ta ut Nordic Light®-batteriet og USB-laderenheten Koble laderen til batteriet Koble USB-laderenheten til en USB-port. Det røde lyset på laderenheten lyser når du lader Når det blå lyset på ladekabelen lyser, er fulladet For din sikkerhet og for å beskytte garantien, bruk bare Nordic Light® No3-lader for å lade Nordic Light® No3-batteriet.

Hvis LED-lampen på enheten blinker, er det på tide å lade batteriet. For din egen sikkerhet vil led-lampen blinke hvis batteriet blir for varmt, eller hvis det er på tide å skifte ePod. Hvis batteriet er varmt, er det bare å la det avkjøles. Sjekk ePod for e Juice ved å trekke den ut av batteriet. Hvis du har e Juice i ePoden, er det på tide å lade batteriet.

Fra 40 til 60 minutter.

Når fulladet, vil No3 vare i omtrent en full ePod. Avhengig av bruken din, bør dette være tilstrekkelig for en hel dag. Noen av forbrukerne våre foretrekker å kjøpe 2 batterier, ettersom de alltid vil ha ett ekstra fulladet batteri. Selv om No3 er fulladet innen 60 minutter.

Når fulladet, vil No3 vare i omtrent en full ePod. Avhengig av bruken din, bør dette være tilstrekkelig for en hel dag. Noen av forbrukerne våre foretrekker å kjøpe 2 batterier, ettersom de alltid vil ha ett ekstra fulladet batteri. Selv om No3 er fulladet innen 60 minutter.

Batteriene er Li-Ion-batterier, samme type batterier som du har i mobiltelefonen. Akkurat som mobiltelefonen din vil de forverres over tid. Nordic Light® No3-batteriet varer i omtrent ett år, avhengig av bruk, lading og hvordan du tar vare på enheten. Overladning, tukling, eksponering for varme eller kalde omgivelser over tid vil alt forverre batteriet raskere enn vanlig bruk. Det vil også annullere garantien.

Nei. Du bør bare bruke Nordic Light® No3 USB-lader. Og bare i pålitelige strømkilder. Ikke bruk hurtigladere.

Du kan kjøpe en ny lader i nettbutikken vår, www.nordiclight.net eller hos våre sertifiserte forhandlere.

Bruk en tørr klut eller tørt papir. Ikke bruk såpe eller vann.

Kontroller følgende: Har du tatt et puff som varer i mer enn 10 sekunder? La den hvile en stund, da den automatisk slås av, for din sikkerhet. Er batteriet varmt å ta på? La det deretter avkjøles og prøv igjen. Den stengte når den var overopphetet, for din egen sikkerhet. Har du e Juice igjen i ePod? Trekk ePoden ut av batteriet for å sjekke. Hvis den er tom - må du erstatte den med en ny No3 ePod. Har du lite batteri? Led-lampen skal blinke når du tar en puff. Lad opp i opptil 60 minutter, og prøv på nytt. Er batteriet dødt? Hvis batteriet ikke lades etter instruksjonene, er det mest sannsynlig at batteriet er utslitt. Batteriets levetid er omtrent 12 måneder, avhengig av bruk. Skift ut batteriet. Hvis du har sjekket over og problemet fortsetter, kan du kontakte oss på vår Chat-tjeneste, eller sende oss en e-post på: support@nordiclight.net Du er også velkommen til å kontakte oss på telefon: 00 47 916 07 777. Vår support telefonen er åpen på kontortid: 09:00 - 17:00 på hverdager og mellom 10:00 og 15:00 i helgene.

Hvis du overbelaster eller overforbruk enheten, vil batteriet bli overopphetet. Hvis enheten føles varm å ta på, må du slutte å lade eller puffe, og ikke bruke den. La den avkjøles før du bruker den igjen. Ikke la Nordic Light® No3 stå i solen eller i et oppvarmet miljø.

Ikke bruk eller prøv å lade en No3 som har vært i vann eller nedsenket i andre væsker. For din egen sikkerhet må du bytte ut både batteri og ePod.

Hvitt lys mens damping betyr at alt er ok. Bare pust på og kos deg! Blinkende lys under damping: Hvis batteriet er overopphetet, slås det av for din sikkerhet. La det avkjøles. Sjekk ePod - hvis ePod er tom - må du bytte ePod. Lad batteriet Ikke noe lys - batteriet har gått i hvilemodus. Du aktiverer det ved å puste. Hvis du har sjekket over og problemet fortsetter, kan du kontakte oss på vår Chat-tjeneste, eller sende oss en e-post på: support@nordiclight.net Du er også velkommen til å kontakte oss på telefon: 00 47 916 07 777. Vår support telefonen er åpen på kontortid: 09:00 - 17:00 på hverdager og mellom 10:00 og 15:00 i helgene.

Prøv disse feilsøkingsløsningene: Kontroller at batteriet og laderen er koblet til på riktig måte. Laderkabelen er magnetisk og vil bare fungere en vei - når den er riktig i kontakt med ladepunktene på slutten av batteriet. Led-lyset på laderen skal lyse rødt når det lades og blått når det er fulladet. Kontroller at forbindelsen mellom USB-laderen og ladekilden din er tilfredsstillende. Hvis du er i tvil, kan du prøve å lade telefonen på denne USB-ladekilden. Kontroller tilkoblingspunktene på batterienden og laderen, og tørk av med en tørr klut eller papir. Ta ut ePod og tørk av ePod og tilhørende tilkoblingspunkter på batteriet. Hvis du har prøvd de ovennevnte punktene og den fortsatt ikke lades, og LED-lampen på laderen er rød, kan du prøve å lade den i 24 timer. Hvis du har sjekket over og problemet fortsetter, kan du kontakte oss på vår Chat-tjeneste, eller sende oss en e-post på: support@nordiclight.net Du er også velkommen til å kontakte oss på telefon: 00 47 916 07 777. Vår support telefonen er åpen på kontortid: 09:00 - 17:00 på hverdager og mellom 10:00 og 15:00 i helgene.

Nordic Light® No3 er en smart og liten enhet som produserer mye damp. Men du kan ikke sammenligne det med større åpne enhetre som produserer skyer av damp. Hvis du opplever mindre damp enn normalt med No3, kan du sjekke følgende: Blinker LED-lampen? I så fall må du lade batteriet. Har du e Juice i ePod? Hvis den er tom, må du erstatte den med en full ePod. Du kan dekke til ventilasjonshullene. Prøv å holde No3 på en annen måte. Kontroller kontaktpunktene mellom ePod og batteriet for smuss eller fuktighet. Hvis det er noen, kan du tørke av med en tørr klut eller papir. Sjekk munnstykkets inntak for smuss. Hvis noen, prøv å få den ut. Hvis ikke noen av punktene ovenfor løser problemet, kan du prøve å erstatte ePod med en ny. Hvis du har sjekket over og problemet fortsetter, kan du kontakte oss på vår Chat-tjeneste, eller sende oss en e-post på: support@nordiclight.net Du er også velkommen til å kontakte oss på telefon: 00 47 916 07 777. Vår support telefonen er åpen på kontortid: 09:00 - 17:00 på hverdager og mellom 10:00 og 15:00 i helgene.

Øverst til høyre i hovedmenyen er det en påloggingskobling. Følg denne lenken, og under feltet Kundepålogging er det en lenke, Ny kunde? Melde deg på. Følg den lenken og fyll ut skjemaet.

Alle over 18 år.

Nei, du er velkommen til å handle som gjest uten å registrere en konto. Alt du trenger å gjøre for å handle, er å velge favorittprodukter, og deretter fylle ut en betalingsmåte under utsjekking. Hvis du registrerer deg, kan du bli med på abonnementsprogrammet vårt, og få nyheter og informasjon.

Gå til påloggingssiden, og mellom e-postadressen og passordet som er arkivert, finner du en lenke: Har du glemt passordet ditt? Følg denne lenken og fyll ut skjemaet, så sender vi deg en e-post slik at du kan tilbakestille passordet.

Logg på kontoen din, så får du tilgang til kontoinformasjonen din, for å se historikk og for å oppdatere all informasjon.

Logg på kontoen din, så får du tilgang til kontoinformasjonen din, for å se historikk og for å oppdatere all informasjon.

Nederst i e-postene våre er det en lenke du kan følge for å avslutte abonnementet.

Fraktkostnaden vil være synlig for deg når du sjekker ut. Vi gjør vårt beste for å gi deg de beste tilgjengelige fraktkostnadene. Vi er avhengige av 3. parter (profesjonelle rederier), og deres beste pris.

Du kan velge normal levering eller ekspresslevering under utsjekkingsprosessen. Express, er litt dyrere, men du vil kunne forkorte leveringstiden opp til flere dager. Avhengig av hvor du bor, vil normal levering være 1 - 3 virkedager, mens ekspress vil være 1 virkedag hvis du bestiller før kl. 10.00. All informasjon om leveringstid vil bli gitt til deg ved utsjekking. Ta også en titt på nærmeste butikk, hvor du kan handle Nordic Light-produkter mens du er på farten.

Du kan velge normal levering eller ekspresslevering under utsjekkingsprosessen. Express, er litt dyrere, men du vil kunne forkorte leveringstiden opp til flere dager. Avhengig av hvor du bor, vil normal levering være 1 - 3 virkedager, mens ekspress vil være 1 virkedag hvis du bestiller før kl. 10.00. All informasjon om leveringstid vil bli gitt til deg ved utsjekking. Ta også en titt på butikklokatoren din, hvor du kan handle Nordic Light-produkter mens du er på farten.

Dessverre kan vi ikke levere til postbokser, du trenger gateadresse.

Vi bruker partnere på forsendelse, og de har sin egen sporingstjeneste. Når du sjekker ut, vil du først motta en ordrebekreftelse, og så en forsendelsesbekreftelse, med en lenke og et sporingsnummer.

Vi sender deg en bekreftelse på e-post når bestillingen din er sendt.

For å endre, pause eller stoppe abonnementet ditt, logger du bare på kontoen din og endrer den derfra.

Abonnementsvarer vil bli sendt hver onsdag. Og avhengig av forsendelsesklasse (normal eller ekspress), kan du få den levert påfølgende fredag eller lørdag.

Ja. Alle våre elektroniske enheter dekkes av vår 1-års begrensede garanti. Garantien gjelder normal bruk og stell av batteriene. Eventuell misbruk eller manipulering av batteriet vil gjøre garantien ugyldig. Følg brukerhåndboken. For å returnere et defekt batteri, vennligst fyll ut garantiens skjema online her.

Du kan enkelt skanne QR-koden på NO3-pakken og registrere deg derfra, eller du kan aktivere garantien din her.

Ja, men av sikkerhetsmessige grunner godtar vi bare retur av ePods som er i den originale og forseglede pakken. Vi krediterer kontoen din innen ti dager etter at vi har mottatt ePods i forseglet originalpakke. ePods dekkes ikke av garantien.

Ta kontakt med supportteamet vårt på chatt tjenesten, eller i e-posten på: support@nordiclight.net. Du kan også kontakte oss på telefon: 00 47 916 07 777. Support telefonen vår er åpen på kontortid: 09:00 - 17:00 på hverdager og mellom 10:00 og 15:00 i helgene.

Vår garanti dekker bare produkter kjøpt fra vår nettbutikk, eller fra våre sertifiserte forhandlere.

Alt salg er endelig. Du kan få erstatning av skadede varer, men ingen penger tilbake.

Følg lokale forskrifter angående avhending av batterier og ePods. Du kan også lagre tomme ePods og batterier, og bestille en konvolutt med gratis retur fra nettstedet vårt. Se vårt Green Movement-konsept her.

Du kan kjøpe tilbehør i vår nettbutikken og hos våre sertifiserte forhandlere.

Tilbehør som for øyeblikket er tilgjengelige er: Nordic Light® No3 USB-lader. Snart lanserer vi etui til No3, slik at du kan tilpasse Nordic Light® No3.

No3 USB-lader er dekket med samme begrensede garanti som Nordic Light® No3 batteri.

Liquid error: Could not find asset snippets/revy-upsell-script.liquid
NOK
Norwegian