februari 13, 2020 1 min läsning

Stavanger Aftenblad skriver om Kampen om e-sigarettene

Audhild Skoglund som selv har stumpet røyken ved hjelp av e-sigaretter skriver et innlegg i Stavanger Aftenblad, om pressens unyanserte dekning av e-sigaretter. 

Vi har skrevet om dette flere ganger, og senest i vår blogg Misinformasjon om e-sigaretter, som du kan lese om her. 

 

Mangel på informasjon

Audhild Skoglund skriver om frykten for e-sigaretter, på grunn av uvitenhet, mangel på adekvat informasjon og pressens til tider ensidige dekning av e-sigaretter. 

 

Public Health England

I UK, utvikler Public Health England opplysningskampanjer for at befolkningen skal få et mer nyansert bilde av e-sigaretter, fordi de gjennom flere studier har konkludert med at e-sigaretter er 95% mindre skadelig enn tobakksigaretter og det beste røykeslutt produktet på markedet. 

Denne korte videoen fra Public Health England er verdt å se

England gjør mest i kampen mot tobakk

England rangerer nå på toppen av listen over de land som gjør mest for å bekjempe tobakk, nettopp på grunn av denne type kampanjer. Norge som lenge har ligget på toppen av den listen, er nå på vei nedover, fordi e-sigaretter ikke ennå er blitt lovlige å selge med nikotin. 

 

Artikkelen i Stavanger Aftenblad er verd å lese fordi artikkelforfatteren berører mange av de sentrale og viktige temaer rundt og om e-sigaretter. Den er spesielt interessant fordi artikkelforfatteren selv har klart å slutte å røyke med e-sigaretter.