augusti 24, 2022 1 min läsning

Det er utrolig men sant. Hvit snus, som er tatt frem som et mindre skadelig alternativ, må tilføres skadelig tobakk for å kunne selges lovlig i Norge. 

Dette er dessverre ikke nytt for oss, da dette følger den lenge, fra politikernes side, trenerte loven hvor nye nikotinprodukter skulle bli lovlige i Norge. Denne loven ble godkjent av Stortinget i desember 2016, og kongen i statsråd i 2017. Forskriftene til denne loven har politikerne i Helse departementet bevisst trenert i årevis. 

Det er tydeligvis viktigere for politikerne at nikotin er skadelig, enn e-sigaretter og snus uten tobakk, begge er minst 95% mindre skadelig enn tobakksigaretter (som altså fremdeles er lovlig å selge).

Så da må produsentene tilsette tobakk, som altså gjør det mer skadelig, for at det skal være lovlig å selge i det norske markedet. 

Dette begrunnes i dette innslaget fra NRK, tirsdag 24. august 2022, her ved Erlend Bø, med at dette er for å skjerme barn og unge. Vi snakker altså at det er greit at barn og unge kan få tilgang til tobakksprodukter, men ikke de langt mindre skadelige nikotin produktene.

Forstå det den som kan.

Se gjerne innlegget fra NRK Nyheter her

Du kan også lese hele saken på nrk.no, her. 

Bildet har vi lånt fra NRK.