september 30, 2021 1 min läsning

Våre folkevalgte foreslår en lov som vil få flere nordmenn til å røyke. 

I en tid da vi vet at det dør 6.000 nordmenn hvert eneste år pga av røyking, og at røyking koster det norske samfunnet 80 milliarder kroner hvert eneste år, så velger altså Helse og Omsorgsdepartementet å foreslå en lov som med overveiende sannsynlighet vil få flere nordmenn til å røyke. 

Sakset fra Nettavisen sin artikkel: 

"FHI og FHI-forsker Karl Erik Lund advarer mot at ny tobakkskadelov kan sende nordmenn tilbake til sigaretten, men det er ikke det verste."

- Bak forslaget om smaksforbud ligger ingen vitenskapelige betraktninger eller modeller for dets effekter – kun en bekymring for en mulig hendelse som mangler begrunnelse. Det mangler en systematisk vekting av forslagets potensielle fordeler og ulemper fra departementets side, sier han til Nettavisen.

 

Advarer mot ulik aldersgrense

Også Folkehelseinstituttet (FHI) er kritisk til en aldersgrense på 25 år for e-sigaretter, og samtidig beholde en 18-årsgrense på vanlige sigaretter og snus. E-sigaretter er det mest populære røykestopp-produktet etter snus.

Les hva en av verdens fremste forskere på tobakk og tobakkskadevirkninger, Karl Erik Lund fra Folkehelseinstituttet mener om saken, i Nettavisen