E sigaretter og Vapes består av 3 deler eller mer

E sigaretter, cig-a-likes og pod systemer:

1: Et oppladbart Li-Ion batteri

2: Et LED aktiveringslys og batterinivå, og ladeindikator

3: En e-juice beholder/ pod, med en innebygd coil, som varmer opp e-juice fra beholderen og forvandler den til damp ved innånding

4: Noen e sigaretter har også en knapp for å aktivere batteriet

5: Passer for nybegynnere over 18 år som vil slutte å røyke tobakk, og viderekommende og profesjonelle brukere som ønsker å ha en liten og ikonisk enhet på farten.


E sigaretter og vapes med åpen tank består av 5 deler eller mer

1: Et oppladbart Li-Ion batteri


2: En knapp for å aktivere batteriet 


3: En påfyllbar e-væske / e-juice tank / beholder


4: En utskiftbar coil som varmer opp e-væsken/ e-juicen og forvandler den til damp ved innånding


5: Et munnstykke


6: Passer for viderekommende og profesjonelle brukere over 18 år som ønsker mer damp og mulighetene for å regulere styrke, og blande smaker.


Den grønne vitenskapen bak e sigaretter

Når du tar et drag/ puff fra en e sigarett, aktiverer batteriet en fordamper som varmer opp e-juicen. 

E-juice omdannes til damp ved innånding og fordamper ved utånding. 

Ingen ild - Ingen tobakk - Ingen tjære - Ingen ubehagelig lukt - Ingen aske eller sneiper. 

Når du velger en e-sigarett - Vær tro mot deg selv - Velg med omhu - Velg kvalitet.Fakta om nikotin

Nikotin er et vanedannende stoff, og er grunnen til at røykere fortsetter å røyke.

Nikotin forårsaker ikke kreft eller død. Det er ikke nikotinen som forårsaker kreft eller fører til røykedød - det er de mange giftige stoffene i tobakksigaretten. I følge American Lung Association er det kjent at minst 69 av de 7000 farlige kjemikaliene i sigaretter forårsaker kreft.

For de fleste røykere fungerer produkter som inneholder nikotin som et hjelpemiddel for komme seg ut av tobakksavhengigheten. 

Vapes / e-sigaretter kan derfor være alternativet for de som ønsker å slutte. Fakta om e-Juice


Nordic Light® e-juice består av; FDA og EU godkjente tilsetningsstoffer som propylenglykol (PG) E1520 og vegetabilsk glyserin (VG) E 422, nikotin i farmasøytisk kvalitet, og godkjente smakstilsetninger. 

PG og VG brukes til å distribuere og balansere nikotin og smakstilsetninger i e-væsken / e-juicen, og til å produsere damp. PG og VG brukes som tilsetningsstoffer i mat og medisiner, og til å lage spesialeffekter i filme og teater.

Propylenglykol er en organisk forbindelse, med lav viskositet og evne til å absorbere smaker. Høyt nivå av PG i e-væske/ e-juice, skaper en konsentrert smak.

Vegetabilsk glyserin er en organisk forbindelse avledet fra planter, den har høy viskositet og gir en tykkere konsistens på væsken. Et høyt VG-nivå gir en rundere og søtere smak og hjelper til med å produsere en tykkere damp/ vape sky.


Historien om e sigaretter


Beyond tobaccoDen første moderne e-sigaretten så dagens lys i Kina i 2003.

E sigarettens far anses å være HonLik. Mr. Liks far døde av tobakksrøyking og som en moderne farmasøyt bestemte Hon Lik seg for å hjelpe folk fra deres tobakksavhengighet. 


Dog skriver historien seg tilbake til 1963, da den første elektroniske sigaretten ble patentert av Herbert A. Gilbert, i USA. Produktet hans ble opprettet ett år før US Surgeon General ga ut en rapport som knyttet sigaretter til lungekreft, og Gilbert fant aldri støtte til  å finansiere produksjonen av oppfinnelsen sin.


Siden 2008 har det blitt forsket på e-sigaretter, og så langt viser all forskning at e-sigaretter er langt mindre skadelig enn tobakksigaretter. 

Verdens helse organisasjon (WHO)Tradisjonell tobakkproduksjon og -forbruk er i sterk konflikt med dagens forbrukertrender. Fokuset på kreft og andre helseproblemer forårsaket av tobakk, røykeforbudet på kontorer og offentlige steder i de fleste vestlige land og fokuset på sunnere alternativer har alle bidratt til en endring i vaner.For å redusere den potensielle sykdomsbyrden, oppfordret Verdens helseorganisasjon (WHO) 168 land for å undertegne en rammekonvensjon om tobakkskontroll i 2003. Konvensjonen er utformet for å presse på for effektiv lovgivning og håndhevelse, i alle land, for å redusere de skadelige effekter av tobakk.

I årene som fulgte like etter introduksjonen til Liks e sigarett, begynte e-sigarettindustrien å utvikle seg raskt. Noen vil kanskje si for raskt. I løpet av denne perioden ble en rekke lavkvalitets produkter lansert på markedet. Disse bidro til skeptisk presseomtale.

Kvaliteten på e sigarett produkter har forbedret seg kraftig de siste årene, presset frem av WHO sine krav om rammerereguleringer, og seriøse aktører i bransjen. 

Ifølge Euromonitor har e sigarett markedet vokst med 20% i året til 18 milliarder dollar i 2017.  Skade reduksjon 
Toppforskere advarer WHO mot å stumpe e-sigaretter:


"Disse produktene kan være blant de viktigste helseinnovasjonene i det 21. århundre - og redde hundrevis av millioner liv."  Skrev en gruppe av 53 ledende internasjonale forskere i et åpent brev til WHO.


"Det er sammenheng mellom bruken av e sigaretter og økt suksessrate for røykeslutt, og redusert utbredelse av røyking. E-sigaretter bidrar til at 18.000 flere langtidsrøykere klarer å slutte i England, hvert år; en fersk oppdatering antyder at tallet kan være så høyt som 57.000" GOV-UK.    


«E-Cigarettes are 95% less harmful than tobacco cigarettes» 

 Public Health UK


Europeiske union

I 2014 vedtok EU et regelverk som legaliserer og regulerer e sigaretter i hele unionen. Alle EU-nasjoner tilpasset seg dette regelverket i 2016, og e sigaretter er således lovlig i salg i alle EU-land. 


Du finner EU-Regelverket her. Forskriftene om e-sigaretter begynner med artikkel 20, på side 25.


I Norge ble EU's Tobakksdirektiv (EU-TPD) og Norges nye lov om nikotinprodukter godkjent av Stortinget i desember 2016, og av Kongen i Statsråd i 2017. Fremdeles venter vi på at forskriftene skal tre i kraft.