24 september, 2020 2 min lesetid

Propylene Glycol (PG) og Vegetabilsk Glyserin (VG) har kjente antibakterielle egenskaper. 

Det er mye fokus på hvor skadelig e sigaretter kan være, drevet frem av bransjer som har mye å tape på at verden forstår at e sigaretter er 95% mindre skadelig enn tobakksigaretter.

Nå kommer ny forskning som viser at e sigaretter kan ha positiv effekt på luftveis bakterier. 

Ikke bare er e sigaretter 95% mindre skadelig enn tobakksigaretter, og et godt røykeslutt produkt, i følge Public Health England. Men nå kan ny forskning altså vise til at e sigaretter har antibakterielle egenskaper. 

BILDE: Cancer Research UK

En studie fra CoHEAR, ved University of Catania, som nylig er publisert i Current Pharmaceutical Biotechnology, viser at ingrediensene i e juice kan ha antibakterielle egenskaper.  

PG har vært benyttet som desinfeksjonsmiddel for 50 år siden, og VG blir den dag i dag benyttet som antibakteriell ingrediens i mat og medisiner.

Studien viser at PG og VG, i den form som den blir fremstilt i e juice til e sigaretter, har beholdt sine antibakteriell egenskaper. Studien testet e juice på syv forskjellige bakterietyper: Klebsiella pneumonia, Staphylococcus aerus, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii, Escherichia coli, Enterococcus faecalis and Sarcina lutea.

Smakstilsetninger forsterker de antibakterielle egenskapene. 

Kanskje det mest spennende ved studien er at den viser at e juice med smak styrket den antibakterielle effekten av PG og VG. Videre viser studien også e juice med nikotin, også hadde antibakterielle egenskaper. 

“Our study aims to explore the effects on bacterial strains of aerosolized products from commercialised electronic devices” Virginia Fuochi, a researcher for the Department of Biomedical and Biotechnological Sciences of the University of Catania, explains.

Du kan lese om studien her: Coehar.org